Sluit venster
vrijdag 10 oktober 2014
Acceptatie dan maar

Die schop onder m’n kont, die had ik even nodig. Oké, na een paar weken van pure medelijden met mezelf (a la, zware bevalling, gebroken nachten, een zoon die ontregeld is en moet wennen aan het nieuwe leven met babyzusje, zwangerschapskilo’s, regen in de eerste weken na m’n bevalling en natuurlijk Hallo, waar is mijn tijd?) heb ik mezelf maar eens een flinke schop onder m’n kont gegeven. Ook op advies van mijn man en moeder trouwens ;-). Alleen maar op de bank hangen en het niet eerlijk vinden, daar wordt het ook niet gezelliger van.

Dus vorige week was t zover, Willemijn kwam weer in actie. Van de bank af, gezond eten én bewegen! Met een boodschappenlijst met alleen maar gezonde dingen ging ik op pad. De gezonde dingen kwamen dankzij Rieuwkje (onze make-upstylist), heb van haar echt een super leuk kookboek gekregen met heerlijke en vooral gezonde gerechten die (hoera!) Noah-Sem ook lust.

Heerlijk was het om door Amersfoort te wandelen. Ik heb me voorgenomen om elke (nou ja bijna dan) dag minstens een uur te gaan wandelen om het hoofd lekker leeg te maken. In overleg met Joost (sportcoach Beyoutiefull) trouwens. Met hem ben ik aan het trainen om lichamelijk weer op kracht (en in mijn oude kledingmaat) te komen.

Wandelen dus... Ik dacht eerst (vorige week tijdens mijn eerste training) dat ik alles wel weer kon. Maar Joost vertelde dat je een bevalling kan vergelijken met het lopen van een marathon (mooi kan ik die ook weer van m’n bucketlist afhalen :)). Rustig aan… en dat werkt. Ik voel me sinds tijden weer gezond en lekker in mijn vel.

Verantwoord bewegen en gezond eten maakt dat de zwangerschapskilo’s er voor m’n gevoel vanaf vliegen. Jammer alleen dat ik t nog niet terug zie op de weegschaal. Maar zoals Joost zegt, als jouw eigenwaarde wordt bepaald door de kilo’s op de weegschaal, dan zegt dat genoeg over jou. Hmmm daar heeft ie een punt.. altijd lastig om een man gelijk te geven ;-).

Vorige week had ik ook een gezellige avond gepland staan met m’n vriendinnen. Eindelijk konden we weer eens met z’n allen aan de borrel. De afgelopen 7 jaar was er altijd wel iemand van ons zwanger en aan de appelsap, nu was iedereen bevallen en konden we weer gezellig samen een wijntje drinken.

Dat was t plan. Want hé, we zijn dan allemaal wel moeder, maar we kunnen nog best een feestje vieren hoor! Na een uur hadden we eindelijke de kaart bekeken en we gingen allemaal voor het verassingsmenu van de kok mét wijnarrangement én champagne vooraf. Champagne omdat we gingen vieren dat vriendin A. met het nieuws kwam dat ze zwanger was van haar derde kindje:). Jeeh, weer uitbreiding van ons clubje en (haha) toch weer een appelsap:).

En joh wat was het leuk! We kennen elkaar al 25 jaar en hebben samen zo veel meegemaakt. En tuurlijk maakten we weer veel te veel lawaai, maar ja, we hadden elkaar ook zo veel te vertellen. Tot mijn vriendinnetje halverwege de avond opmerkte dat we t alleen maar over onze kinderen hadden. Oef.. Das waar. Maar na een korte stilte (oh ja, er is nog meer :)) kwam het gesprek weer op gang en kletsen we honderduit over andere dingen die ons bezighouden.

Enne… haha, hippe mama of niet... Maar na het eerste glas champagne werd ik helemaal draaierig en ben toen maar overgestapt op de appelsap. De andere twee gingen stoer door maar na 4 glazen moesten we toegeven dat dit toch echt verleden tijd was. De tijd van vroeger toen we doorgingen tot het weer licht werd, dat gaat niet meer.

Om half twaalf begon de eerste stiekem te gapen (ik niet :)) en besloten we lekker naar huis te gaan. Morgen weer vroeg dag met de kids en over een paar uur moest ik ook Iselynn weer voeden.

Ach we worden ouder, het zou ook bijna een attractie zijn om 4 midden dertigers na 4 uur ‘s nachts nog los te zien gaan in de disco (wat nu volgens mij club heet ;-). Maar wat hebben we een leuke avond gehad met elkaar! Lieve vriendinnetjes dankjewel!!! En meiden, het plan ligt er nog he? Er komt een tijd dat onze gezinnen compleet zijn en dat waarschijnlijk wel een week nodig hebben om bij te praten. We blijven sparen, Ibiza 2020, here we come :).