Sluit venster
vrijdag 5 september 2014
Een appel?! Zo wil je toch niet genoemd worden...

Het waren echte levenslessen die eerste periode in de winkel. En na een jaar meehelpen, luisteren, kijken, uitpakken, stickeren, kleding opvouwen en de kassa bemannen kreeg ik de mogelijkheid om een opleiding imago styling te gaan doen.

Ik wilde namelijk meer weten over de theoretische kennis van mode. Ik bedoel, als je enigszins interesse hebt in de modetrends dan kun je deze makkelijk terug vinden in de daarvoor bestemde bladen, maar ik hou er niet van als anderen voor mij gaan bedenken wat ik wel en niet mag dragen. Ik als zelfstandige vrouw maak dat zelf wel uit. Wel had ik inmiddels ervaren dat sommige kleding vrouwen mooier maakt en de indruk geeft dat je langer of slanker bent. En dat sommige kleuren bij de een meer doen dan bij de ander. Maar waarom en hoe dan? Dat wilde ik weten en daarom kwam deze opleiding als geroepen. De opleiding was geweldig, wat een eye openers! En wat me zo aansprak was dat niemand in een hokje werd geplaatst. Ooit heb ik dat namelijk zelf ervaren bij het kopen van een lingeriesetje voor tijdens de huwelijksnacht. Een prachtig setje ging ik passen toen de winkelmevrouw het pasgordijn opentrok, mij bekeek en mij de naam appel meegaf… Tja,dat wil je niet horen in je wedding-lingerie, ga je je nou niet bepaald aantrekkelijk door voelen…

Inmiddels weet ik dat appels bekend staan om hun slanke benen (had dat dan gezegd ), maar toen zat ik nog in het proces en dacht ik alleen maar dat ze refereerde naar het vet rondom mijn buik. Kortom deze termen van appel en peer heb ik verbannen en laat ik het zo zeggen; ik zie de vrouw graag als mens in plaats van fruitschaal.

Liefs, Willemijn