Sluit venster
woensdag 3 september 2014
Jij bent mooi! Maar kijk mij nou...

Wees niet zo hard voor jezelf is makkelijker tegen een ander te zeggen dan tegen jezelf…

Inmiddels was ik 31 en dus al járen uitermate goed getraind in het alleen maar zien van mijn minder sterke punten. Je kunt je voorstellen dat het vrij lastig is om dat ineens niet meer te doen. Ook durf ik nu wel toe te geven dat ik enigszins perfectionistisch ben ingesteld wat maakt dat ik extra goed ben in het zien van dingen die bij mij minder zijn of gaan. Aan de andere kant zie ik altijd ook wel het positieve in iets. Ik krijg dat compliment (of soms als verwijt, naïef…) ook best vaak.

Misschien moest ik dit ‘positieve’ maar eens in gaan zetten door naar mezelf te kijken hoe anderen naar mij kijken. Ik bedoel als we in staat zijn om wel altijd bij een ander te zien wat mooi is en bij jezelf daarin echt te verzaken, dan zullen er toch ook wel echt sterke punten
bij mij te vinden zijn. Daarnaast vond en vind ik dat ik in mijn nieuwe rol bij Arthur&Willemijn pas met overtuiging klanten kan adviseren en laten stralen als ik ook zelf objectief naar mijzelf kan kijken. Ik bedoel eigenlijk dat als ik een reden kan bedenken waarom ik het waard ben om mezelf toe te staan mezelf mooi te vinden dan is het altijd makkelijker dan wanneer je de indruk geeft dat het om mij draait, egoïstisch ;-)!

Grappig hoe het blijkbaar werkt in mijn hoofd. Een ander gun ik alles en kan ik echt van schrikken als iemand iets onaardigs over zichzelf zegt maar ik doe zelf precies hetzelfde! Wel moet ik zeggen dat het werken in een winkel en het dagelijks in contact zijn met vrouwen met dezelfde issues en daardoor ook dagelijks de confrontatie met jezelf, bijdraagt aan het gehele acceptatieproces. Niet altijd even leuk maar wel heel erg leerzaam.

Liefs, Willemijn