Sluit venster
zaterdag 6 september 2014
Jouw unieke JIJ

Na het afronden van de opleiding had ik mezelf bekwaam gemaakt in het toepassen van kleur, pasvormen en wat ik zelf het meest interessant vond, de verschillende stijlen.

Pasvorm en kleur gaan over de feitelijke gegevens van iemands lichaamsbouw en de pigmentatie van de huid. Maar juist de stijlen, die gaan over iemand zijn identiteit, dat maakt dat iedereen uniek is. En dat is nou juist hetgene wat ik zo leuk vind aan mijn werk. Ervoor zorgen dat iedereen dicht bij zichzelf kan blijven en door het geven van de juiste tips het accent leggen op hetgene waar ze het meest blij mee zijn. Dat maakt dat je gaat stralen.

Inmiddels heb ik ook ervaren dat dit niet overeen hoeft te komen met de feitelijke gegevens omdat iemand zichzelf toch echt anders ziet. De grootste uitdaging zit hem dan ook om te leren kijken naar de ander door de ogen van de vrouw die voor de spiegel staat. Dit klinkt als een uitdaging en dat is het ook. Ik moet snel achterhalen wie ik voor me heb. Door de kleding die ze aanhebben heenkijken, veel vragen stellen om te zorgen dat ik weet hoe iemand naar zichzelf kijkt. Want vaak draag je bepaalde kleding omdat het vertrouwd en veilig is, maar ik merk vaak dat veel vrouwen in een bepaalde fase van hun leven iets anders willen en zoekende zijn. Ik dacht zelf bijvoorbeeld dat ik kon zeggen dat ik mezelf had geaccepteerd had totdat ik onze eerste zoon kreeg en mij hele lichaam veranderde. En dat was nog geen eens het ergste maar als persoon veranderde ik ook ineens. Een nieuwe rol waardoor ik even niet meer wist wie ik was. Ook hierin had ik het geluk dat ik veel herkenning vond bij andere vrouwen maar ik durf wel te zeggen dat dit een steeds terug kerend iets is waardoor er verschillende momenten zijn dat ik even niet meer weet wat ik wil uitstralen. 

De opleiding was voor mij zo’n eye opener, ik wilde en gunde iedereen die in onze winkel staat die kennis. En vond eigenlijk dat ze dat ook moesten beheersen om juist een eerlijk advies te kunnen geven. In samenwerking met opleider Detex hebben we een training speciaal voor Arthur&Willemijn-medewerksters ontwikkeld (imago en styling) en is zelfs de Arthur&Willemijn Academy ontstaan. Inmiddels heeft iedereen de opleiding gevolgd en vonden zij het ook enorm inspirerend. We zijn nu zelfs aan het denken over een nieuwe training...