Sluit venster
woensdag 27 augustus 2014
Voor de spiegel...

Iedereen die werkzaam is in de functie van sales advisor heeft de opleiding Detex mode adviseur gevolgd waar je bekend wordt gemaakt met de verschillende stoffen, wasvoorschriften, historie van de mode. De basis om tot een deskundig advies te komen.

Naar aanleiding hiervan ben ik zelf uiteraard ook diezelfde opleiding gaan volgen en heb zo de basis mij eigen gemaakt. 
Na de eerste niet echt vlekkeloze ervaring leek het mij goed om gewoon maar eens mee te gaan kijken met de stylistes in de winkel en goed te kijken en luisteren.
En wat ik hoorde en zag, echt het was één grote herkenning voor mijzelf en meerdere keren zag ik mezelf daar staan en hoorde ik de vrouwen dingen zeggen wat ik ook altijd deed (en soms nog ook weleens doe).

Was niet bij elke vrouw, een aantal waren erg zeker van zichzelf en ik dacht alleen maar, hoe doet ze dat??? Ik herkende me meer in de verhalen van vrouwen die wat minder blij waren met hun lichaam en alleen maar zagen wat er niet goed was. ‘IK een slanke taille, ga weg joh, heb je m’n benen/heupen/kuiten/buik/schouders/whatever weleens goed bekeken’? En ‘Ja, van deze kant ziet het er misschien wel aardig uit, maar kijk eens bij m’n billen, ik lijk wel een worst’. Een goedbedoelde opmerking van mij a la dit merk valt ook klein werd vaak afgedaan met een blik van zie-nou-wel-zij-vindt-mij-ook-dik.

Het verbaasde mij echt dat veel vrouwen nogal positief kritisch zijn met de nadruk op kritisch. En dat maakte dat ik toch echt anders naar mezelf ging kijken. Want ik vond die vrouwen (met welke maat dan ook) helemaal niet te dik maar juist mooi vrouwelijk.

Ik heb vrouwen met een maatje minder ontmoet die zwaar ontevreden waren en vrouwen met een maatje meer die enorm blij waren met hun lichaam en straalden van top tot teen, en alles daar tussen. Het deed mij in ieder geval de ogen openen dat je pas kunt stralen en uitstralen wat je wilt als je blij bent met jezelf. Dus misschien moest ik ook eerst maar eens anders naar mezelf leren kijken!

Liefs, Willemijn