Sluit venster
vrijdag 24 februari 2017
Monique gaat naar Bolivia
Beyoutiefull betekent volledig in verbinding zijn met jezelf, want wij geloven dat je dan op je mooist bent. Je mooi voelen, weten dat je er mag zijn, zit in zoveel meer dan alleen de manier waarop je je kleed. Het gaat om goed voor jezelf zorgen. We komen veel mensen tegen die onze visie delen. Aan deze mensen willen wij graag een platform bieden zodat zij hun eigen verhaal kunnen delen. Vandaag stellen wij je daarom graag voor aan Monique Jacqueline Tekstra – van Lochem:
 

"Met heel veel plezier kom ik, sinds we in Amersfoort wonen, met enige regelmaat in de winkels van Arthur&Willemijn. Niet alleen omdat ik de collectie zo leuk vind, maar vooral omdat ik altijd naar huis ga met iets wat ik zelf niet zo snel gekozen zou hebben, maar wat me wel enorm leuk staat doordat ik persoonlijk en goed geholpen word. In alles zie ik missie van Arthur & Willemijn terug: vrouwen zichzelf laten zijn, zichzelf kunnen laten zien hoe mooi ze zijn en ze dat zelf laten ervaren. Wat mij betreft lukt dat heel erg goed!

Dat ik überhaupt mijzelf mag zijn, als ondernemer en als moeder vind ik een groot voorrecht. Want in hart en nieren ben ik vooral ook antropoloog. Al mijn hele leven ben ik nieuwsgierig naar hoe mensen in andere delen van de wereld leven. Mijn missie is om kinderen (in Nederland) te laten kennismaken met de rijkdom aan culturen in de wereld en om mensen (vrouwen) uit verschillende landen elkaar te laten inspireren.

Ook daarom weet ik dat niet overal op de wereld vrouwen in een gelijke positie staan. Neem Bolivia bijvoorbeeld. Daar krijgt 70% van de vrouwen te maken met fysieke of seksuele mishandeling. De organisatie Mensen met een Missie (hoe toepasselijk deze naam) zet zich in voor deze vrouwen door middel van kleinschalige, lokale projecten. Door de mishandelde vrouwen op te vangen, hun zelfvertrouwen te versterken, maar ook door voorlichting te geven aan de vrouwen, mannen en kinderen. Hierdoor leert de hele gemeenschap de rechten van vrouwen kennen en leert een vrouw voor die rechten op te komen.

Begin maart reis ik 2 weken (op eigen kosten) naar Bolivia om daar als reporter diverse projecten te bezoeken die door Mensen met een Missie worden ondersteund. Ik zal verslag uitbrengen via de website van Mensen met een Missie. Nog uitgebreider zal ik schrijven over wat ik in Bolivia zie, hoe de vrouwen geholpen worden en wat ik meemaak tijdens mijn reis op mijn eigen blog. Hier vind je ook informatie over mijn andere projecten."

Wil jij de Boliviaanse vrouwen ook een handje helpen en laten weten dat zij er niet alleen voor staan? Doneer dan nu via deze link:

HTTP://www.mensenmeteenmissie.nl/reporter/monique-tekstra-van-lochem/

Muchos gracias! Hartelijk dank! Monique Tekstra-van Lochem